5 tips till festen

5 tips till festen

Det finns många anledningar till att fixa fest för sina nära och kära, inte minst nu när våren verkligen är här på riktigt. Har man en positiv inställning till livet så finns det faktiskt nästan alltid något att fira, men faktum är att det inte behövs något egentlig anledning till att bjuda till fest. Att solen skiner är väl anledning nog? Eller bara det faktum att vi i dagens stressiga samhälle träffar våra nära och kära alldeles för sällan gör att det kan vara trevligt att ses under lite extra festliga förhållanden när vi väl träffas. Nedan listar vi fem heta tips för en garanterat lyckad fest.

1. Hyr partytält till festen

Att våren, ja till och med försommaren, är här behöver i Sverige inte betyda att det för den sakens skull är strålande sol och molnfritt på himmelen. Nä här uppe i norr är det som bekant inte ovanligt med ett ostadigt och opålitligt väder. Trots en blå himmel och en lovande prognos så kan man aldrig ta uppehållet för givet. En säkerhet för vår- och sommarfesten är därför ett partytält som rymmer alla festens gäster. Inte nog med att det skyddar mot eventuell nederbörd, du slipper dessutom ha ett gäng förfriskade människor i ditt eget hem hela natten. För vi har väl alla upplevt hur hemmet kan se ut efter en sådan natt?

2. Boka ett liveband

Har du några musikaliska vänner i din bekantskapskrets är det ett perfekt tillfälle att bjuda dem på mat och dryck i utbyte mot att de river av några härliga låtar under kvällens gång. Har du inga sådana kontakter finns det många bra coverband, eller trubadurer som gärna spelar på privatfester mot en mindre peng. Livemusik med dans kan verkligen få igång vilken tillställning som helst.

3. Catering

När man bjuder till fest behöver man absolut inte bjuda på middagsmat och ansvara för att sina gäster är mätta och belåtna. Fest är fest och börjar den runt 19.00 på kvällen så hinner gästerna äta innan de kommer. Att däremot låta en cateringfirma köra över lite snittar och snacks och dessutom plocka undan ölflaskor, papptallrikar och servetter under kvällens gång kan vara trevligt, inte minst för värdarna som slipper känna ansvar för städning under kvällen.

4. Partyhattar

Det finns få saker som får igång en grupp vuxna människor så mycket som när de får klä ut sig. Minst lilla partyhatt, kräftskiva-haklapp eller roliga glasögon gör att festen får en helt annan stämning.

5. Lekar

Nej, lekar kanske inte klingar jättebra i de flesta vuxna personers öron men faktum är att rätt typ av lekar, som till exempel frågesport, musikquiz, tävla om bästa bettingtipsen eller andra ”vuxenlekar” brukar bidra till många goda skratt och vänskapsband som stärks.