Ordna det bästa kräftkalaset

Ordna det bästa kräftkalaset

Sommaren börjar löpa mot sitt slut, detta innebär inte att festligheterna börjar ta slut, tvärtom så har vi betydligt mer saker att se fram emot. Ett sådant kalas som vi svenskar gillar att anordna är kräftkalaset. Till kräftkalaset bakar vi ostpajer dricker snaps och pyntar med olika dekorationer och köper in flera kilon med kräftor. Det blir lätt överdrivet och vi får ett överflöd med matrester, fyllebuntar och en tom plånbok. Tricket är att göra det i en mindre skala, att inte ta hela kalaset utan att dela på bördan.

Varför inte köra en kräftknytis? Var och en tar med något litet som kan passa till – en ost, ett bröd, en dippsås och värden står för kräftfatet. Vips, har man en mysig, soft kväll i kräftans vänkrets.

Ett smart sätt att spara pengar och många uppskattar att få visa sina kockegenskaper och får ta med sina bästa ostpajer eller de godaste brödbitarna. Det är som med allt, vi får visa hur duktiga vi är. Alkoholen kan man också själv stå för så kanske det inte blir ett överdrivet intag av dryckerna.

Dekorera smakfullt

Spara in på dekorationer och överdriv inte, köp några ballonger och några servetter till bordsdukning och dekoration. Smartast vid ett kalas med just kräftor är att inte spara in på just servetter eller papperstallrikar, det blir då lättare att städa och doften av kräftspad behöver inte komma in i huset och i diskhon. Om vädret tillåter så är kräftkalas ett måste att ha utomhus, detta eliminerar också lukten inomhus, dessutom behövs inte jättemycket dekorationer utan det räcker med någon ballong i trädet, eller en klassisk lykta.