Släpp loss på företagets julfest

Släpp loss på företagets julfest

Snart är det jul och med julen kommer massor av fester och firanden. Ett utav de firanden som sker för de flesta varje år är företagets julfest. En fest där alla för en kväll bör bortse ifrån att de arbetar tillsammans och verkligen bjuda på sig själva.

Strunta i etikett för att göra festen roligare

En del får ofta gå på fest och det blir nog ännu mer i juletider. Dessa personer är förmodligen väldigt rutinerade när det kommer till klädsel, beteende, vilka presenter man ska ge bort och så vidare. Men andra går inte alls ofta på några tillställningar och känner sig ganska bortkomna när de väl går på fest. Detta kan bli väldigt tydligt när det kommer till den årliga julfesten med jobbet. Här är det dessutom ännu värre om man gör bort sig, eftersom att man är med sina arbetskollegor och inte sina gamla vanliga polare.

En del tycker att det värsta man kan göra på företagets julfest är att bli full och göra saker man inte riktigt kan stå för. Andra, som till exempel en skribent i Metro, tycker att man ska strunta i etiketten på julfesten. Hon ger även några tips på hur man kan göra festen lyckad:

  • Var inte rädd att ta i på julfesten när det kommer till att spendera pengar. Julfesten ska inte enbart arrangeras på rutin, utan hjärta och själ ska vara med.
  • Ha överseende med kollegor som gör bort sig lite. Det som händer under festen behöver inte tas upp dagen efter. Hela världen behöver inte veta att till exempel säljaren har skällt ut chefen.
  • Se till att aktivera dig och umgås med övriga deltagare. Sitt inte som en tråkmåns i en hörna och spela odds på nätet även om det är din favoritmatch.
  • Är man en av dem som gjort bort sig på festen, så får man bjuda på det dagen efter. Man ska inte behöva smyga längs väggarna och undvika allas blickar. Även chefen bör ha överseende med att saker kan hända.
  • Håll gärna festen en bit bort från staden. Då hålls gemenskapen längre och ingen blir lockad att bege sig bort och göra andra saker.
  • Som chef bör man vara en av dem som stannar längst. Annars signalerar det mot de anställda att man som chef är den som tar jobbet på störst allvar av alla.